Anyro

By Adam Nybäck

iPhone

Jag har nu haft iPhone 3G i drygt ett halvår och tänkte försöka summera vad jag använder den till:

 1. Podradio Podradio (eller podcaster som det kallas i iPhone) är radioprogram man laddar ner gratis från iTunes och lyssnar på när man vill. Perfekt att alltid ha något intressant att lyssna på till exempel under resan till och från kontoret eller när man stryker kläder.

 2. Safari Webbläsare (utan Flash och Java) med den snygga finessen att man kan dubbelklicka på en text för att få den perfekt inzoomad för läsning.

 3. Telefonsamtal Japp, man kan ha gamla hederliga telefonsamtal också. Ljudet i själva telefonen är ganska dåligt så jag använder alltid headset med tillhörande sladdtrassel.

 4. SMS Det snygga i iPhone är att man kan se flera SMS samtidigt.

 5. Kartor och GPS Otroligt värdefullt när man ska ta sig från a till b eller bara undrar var man är någonstans.

 6. Res i STHLM Som sl.se fast bättre. Den föreslår namn på stationer och kommer ihåg vilka platser man har använt tidigare.

 7. YouTube Av någon anledning är det en egen applikation för YouTube. Funkar bra.

 8. Klocka Inte mycket att säga om detta program. Larm, timer, tidtagning… använder den varje dag.

 9. Kamera Inte världens bästa, men klart godkänd för den typen av bilder man tar med mobil.

 10. eBuddy IM-klient för msn etc.

 11. Spel Perfekt att ha några spel när man känner sig uttråkad eller träffar något uttråkat barn. Några favoriter är Tap Tap Revenge 2 och 3, Labyrinth, Doodle Jump, Fling, Ragdoll, Geared och Unblock Me. Har bara provat gratisvarianterna av dessa.

 12. Anteckningar Ungefär som digitala post-it-lappar. Perfekt när man behöver skriva ned något och inte har papper och penna till hands.

 13. Väder 5-dagars prognos som inte är helt pålitlig. Appen YR från yr.no funkar bättre förutom att den är lite långsammare.

 14. Facebook Har själv tröttnat på Facebook, men det är en riktigt bra app för att bland annat lägga upp bilder direkt från telefonen.

Comments